Koncerter

Koncert i Kerteminde Kirke 

Søndag den 23. juni kl. 15:00

Fri entré

Sangeren David Danholt og pianisten Charlotte Thaning opfører Franz Schuberts mesterværk ”Die Schöne Müllerin”. 

HANDLINGEN

Sangcyklussen handler om en ung møllersvend, der bryder op hjemmefra for at søge lykken. Ved at følge en bæk når han til en ny mølle, hvor han får arbejde. Han forelsker sig i møllerens datter, men da hun forelsker sig i en jæger, gribes møllersvenden af fortvivlelse og drukner sig i mølleåen.

Musikken regnes som et af Schuberts allervigtigste værker. Cyklussen indeholder 20 sange, der bevæger sig følelsesmæssigt fra ukuelig glæde til ulykke og tragedie. 

Charlotte Thaning, født 1971, er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. En af landets fremtrædende kammermusikere, bl.a. som pianist i Eskær-Trioen. Trioen vandt P2 Musiks Kammermusikkonkurrence i 1996 og har siden haft en omfattende karriere med koncerter overalt i Danmark samt i en lang række europæiske lande, Japan, Australien og USA. Trioen har udgivet flere prisbelønnede cd'er. Derudover samarbejder Charlotte Thaning med mange af landets bedste musikere og sangere, bl.a. Diamantensemblet. Hun er ansat som akkompagnatør og timelærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og som lærer ved MGK i København. 

Fynboen David Danholt fortjener som få prædikatet "heltetenor”. David er blandt andet løbet med Reumert-talentprisen (2009) og førsteprisen i Seattle Opera International Wagner Competition (2014). Han er uddannet fra Det Kongelige Operaakademi og har siden 2007 haft undervisning af Tonny Landy, Gregory Lamar og Klavs Lewinsky. Han har sunget glansroller fra det klassiske tenorrepertoire i både ind- og udland – deriblandt som Alfredo i "La Traviata", som Nemorino i "Elskovsdrikken" og som Erik i "Den flyvende Hollænder".