Kerteminde Ny Kirkegård

Kirkegårds Alle, 5300 Kerteminde

Kerteminde Ny Kirkegård er ikke så ny endda – den blev anlagt i 1931.

Når man kommer ind gennem den flotte indkørsel, finder man lidt fremme til venstre de ukendtes grav samt den nyere, meget smukke ”Urnehave” beplantet med bl.a. rododendron. Her har gravminderne form af egestolper forsynet med støbte navneskilte, som falder fint ind i anlægget. Her ser man også kunstneren Per Ahlmanns spændende skulptur Porten fra 2014. Den 2,4 m høje keramikskulptur tager udgangspunkt i et af vore ældste symboler: ”Porten som overgang mellem verdener”. Skulpturen er doneret af Ole Kirks Fond.

Længere tilbage i kirkegården, for enden af indkørslen, ligger kapellet fra 1970. Meget interessant er kapellet udstyret med en klokke, som blev støbt i 1969, så den har altså her i 2019 50-års fødselsdag. Til højre for kapellet står Hanne Varmings bronzeskultur fra 1993 af en siddende kvinde. Skulpturen er deponeret på kirkegården af Ny Carlsbergfondet, den ejes altså af Fonden, som har tilbudt at lade den stå på vores kirkegård.

Kirkegården har forskellige anlæg med urnegravsteder, bl.a. ”Kirsebærlunden” og ”Skovkirkegården”, og de store træer og smukke anlæg lægger op til andagt og eftertænksomhed.

Søboe

 

Indgangen til Kerteminde Ny Kirkegård.
Kapellet fra 1970.
Keramikskulpturen "Porten".
Urnehaven med egestolper som gravminder.
Udsigt over mod kirkegårdens ældste afsnit.
"Siddende kvinde" med kapellet i baggrunden.